9:22 PM
Смъртта на К-ПОП певеца Джонг Хьон насочва вниманието към трудностите на славата

Главният вокалист на Шайни, който почина в понеделник (18.12.2017) заяви, че се е чувствал “разбит отвътре” в писмо, което стана обществено достояние ден след смъртта му.

Писмото оставено от К-ПОП певеца Ким Джонг Хьон, който почина след като се самоуби, изтъкна напрежението, пред което са изправени младите хора в конкурентната и интензивна музикална индустрия в Южна Корея.

Ким Джонг Хьон, главния вокалист на групата Шайни почина на 18 декември 2017г в болница в Сеул след като бе намерен в безсъзнание в апартамента си.По-известен като Джонг Хьон, той имаше огромен брой фенове в родината си както и в цяла Азия като член на групата и като соло изпълнител.

През последното десетилетие SHINee, Super Junior, Girls Generation и други групи бяха движещата сила зад Халю вълната, която подпомогна южнокорейските филми, музика и сериали да си създадат лоялни последователи в Европа и Азия.

Но в бележка, която стана публично достояние, 27-годишния артист е казал, че се чувства “счупен отвътре.”“Депресията, която бавно ме разяждаше, най-накрая ме погълна изцяло.”, е написал Ким, добавяйки, че той “вече не може да го спре.”

Негова приятелка, певицата Nine9 публикува писмото му в Инстаграм профила си, заявявайки, че той я е помолил да го направи публично достояние, ако умре.

“Бях толкова самотен”, продължава Джонг.”Краят е труден. Живях досега заради трудностите. Моля ви, кажете ми, че постъпих добре.” Той завърши писмото: “Работихте здраво. Наистина преминахте през много. Сбогом.”

К-поп звездите са подложени на жестока конкуренция и години тренировки във всеки аспект от живота си - от музикалния и модния им стил до диетите и използването на мобилни телефони - всичко това диктувано от влиятелни агенции.Подобно на японските им съседи, много от тях са принудени да се откажат от романтичните си взаимоотношения, за да поддържат добър имидж, изграден от музикалните им компании.

В Джонг Хьон феновете видяха един изключително талантлив певец и танцьор, който успя да избегне алкохола и наркотиците, които унищожиха кариерите на много негови връстници.Шокът, който изпитаха феновете му по целия свят, се усложни от факта, че той изглеждаше щастлив и спокоен по време на публичните си изяви дни преди смъртта му.

Но в отзвук на дългото му писмо той търсеше нещо като уверение за постиженията му от сестра му, в съобщенията, които й бе изпратил. “Това е последното ми сбогом.”, казва той .“Моля те, пусни ме да си отида и ми кажи, че се справих добре.”

Непрестанния натиск за постижения може да бъде намерен във всеки сектор на южнокорейското общество, от висококонкурентната му образователна система до корпоративната култура, която има нисък толеранс към провала - фактори, които според експертите допринасят за високия брой на самоубийства в този индустриализиран свят.

Няколко известни личности, включително бившия президент на страната Но Мун Хьон, както и водещи бизнесмени се самоубиха през последните години.

През 2009г, актрисата Пак Джин Хи, написа магистърската си степен, в която казва, че 40% от южнокорейските актьори са си мислели за самоубийство поне веднъж поради липса на лично пространство, тормоз в социалните мрежи, нестабилни доходи и страх, че таланта им няма да бъде оценен от индустрията и обществото.

Някои от стотиците фенове, които си взеха последно сбогом с Джонг Хьон в болницата, в която той почина, говореха за нетърпимия натиск, който съпътства знаменитостите в Южна Корея.

“Дойдох тук, за да кажа последно сбогом....след като феновете не можахме да бъдем до него, когато той най-много се нуждаешеот помощ” - сподели 19-годишната Чонг Мин Кьонг.

“Мисля, че нашата страна има твърде високи очаквания от знаменитостите.”

 

Изготвил: DaNi

Category: К-ПОП | Views: 311 | Added by: camaleones | Tags: #SHINee | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar