3:48 PM
Пиле в сладко-кисел сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 600 г пилешки гърди
  • 5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 3 с.л. оцет
  • 3 с.л. кетчуп
  • 1 ч.л. захар

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото месо се нарязва на кубчета, които се намазват с олио и се запържват в тефлонов тиган. Като се изпържи се добавя още малко олио, след което се добавя скълцаният чесън и лъжичка джинджифил. Когато се запържи и чесънчето, вадим месото от тигана, и в същия тиган се слага оцета да се изпари до половината, добавяме захарта и разбъркваме да се разтопи, след което прибавяме кетчупа и сол, връщаме месото в тигана при соса разбъркваме и го махаме от огъня.

По рецептата: ianicabanica

Category: Азиатска кухня | Views: 718 | Added by: danko | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
avatar